top of page

Over ons

Tijdens het hemelvaartsweekend vindt het voorjaarskamp plaats. Een kamp waar iedereen welkom is: jong en oud, alleen of in een groepje, Oud-Katholiek of niet-Oud-Katholiek! Tijdens dit lange  weekend ben je welkom met je caravan, vouwwagen of tent, in een kamptent van de OK Jeugdkampen of in de groepsaccomodatie in een van de slaapzalen.  

3x per dag wordt er een maaltijd gemaakt door de keukenploeg en door de dag heen zijn er activiteiten waar je aan mee kunt doen. 

Voor elke leeftijdsgroep is er elke dag iets leuks te doen. 

vjk 118.jpg
signal-2022-05-30-141525_029.jpeg

De organisatie

De organisatie van het voorjaarskamp bestaat uit (VLNR)
Sabine de Rijk, Anne Zijp, Corine Brouwer, Lisa Bakker,
Syb Lettinga en Thimo de Rijk.
.

Zaken als communicatie, terrein, financiën, en programma zijn in handen van deze commissie. De organisatie werkt onder de verantwoordelijkheid van de OKViB. 

Geschiedenis

In 1976 vond het eerste voorjaarskamp in Laren plaats. Het initiatief tot het voorjaarskamp was aanvankelijk uitgegaan van de Bond van O.K. Vrouwen in Nederland. Daarna is de organisatie zelfstandig geworden en werkt het rechtstreeks onder het collegiaal bestuur. 

De organisatie van het voorjaarskamp heeft een aantal jaren stilgelegen (sinds 2016). Afgelopen Hemelvaart (2022) is er weer een voorjaarskamp georganiseerd en dat was weer een geweldig succes! De huidige commissie, die werkt onder de verantwoordelijkheid van de OKViB, organiseert in 2023 het 41e VJK!

vjk 036.jpg

Subsidie aanvragen

Indien de deelnemersbijdragen voor het voorjaarskamp een belemmering vormen om mee te gaan, dan is het mogelijk subsidie aan te vragen. De OKViB heeft hiervoor een budget beschikbaar. 
In het aanmeldingsformulier kunt u aangeven of u hiervan gebruik wil maken. De penningmeester van het VJK neemt contact met u op voor een korte onderbouwing van uw aanvraag.

 
Wij vinden het belangrijk om iedereen in de gelegenheid te stellen deel te nemen aan het VJK. 

bottom of page